Basisonderwijs

Ontdek en leer

De educatieve rondleidingen over de Domtoren en cultureel erfgoed passen bij de belevingswereld van je leerlingen. Van een speciale kleuterrondleiding tot uitdagende codekraker voor de bovenbouw.

De Domtoren

Een eerste kennismaking met de hoogste Domtoren van Nederland.

Max groepsgrootte: 24
Kosten: €120,-
Begeleiders: 1 per 10 kinderen (gratis)
Duur: 1 uur

Op bezoek bij Dommy

Dommy laat zijn favoriete plekjes in de Domtoren zien.

Max groepsgrootte: 24
Kosten: €120,-
Begeleiders: 1 per 10 kinderen (gratis)
Duur: 1 uur

Jan de Bouwknecht

De kinderen leren alles over de bouw van de Domtoren.

Max groepsgrootte: 24
Kosten: €120,-
Begeleiders: 1 per 10 kinderen (gratis)
Duur: 1 uur

Codekraker

De spits zit op slot! Kunnen de leerlingen de sleutel vrijspelen?

Max groepsgrootte: 24
Kosten: €150,-
Begeleiders: 1 per 10 kinderen (gratis)
Duur: 1 uur

Utrecht: toen en nu

Een combinatiebezoek aan Het Utrechts Archief en de Domtoren

Wat is nou echt typisch Utrechts (of, Uteregs)? Zijn dat de grachten, de oude gebouwen of de Domtoren? Is dat fietsen door de stad, of iemand helpen zoals Sint Maarten dat deed? Wanneer is iets nou écht Utrechts? Tijdens dit programma duiken de leerlingen in het geheugen van Utrecht en krijgen ze (letterlijk!) een andere blik op de stad.

Leer verder over Utrecht

Wist je dat je als klas 20% korting krijgt op een educatieprogramma bij het Utrechts Archief na een bezoek aan de Dom? Voor basisscholen hebben zij verschillende onderwijsprogramma’s over Utrecht.

Meer informatie

utrechts archief

Praktische informatie

  • Programma en begeleiding

    Wij hebben verschillende onderwijsprogramma’s, ieder met een eigen thema of afgestemd op onder-, midden-, of bovenbouw. De rondleidingen duren circa 1 uur, tenzij anders vermeld. Per tien kinderen stellen wij als voorwaarde dat er minimaal één begeleider aanwezig is. Begeleiders mogen gratis mee naar boven, maar dienen wel actief mee te helpen met het begeleiden van de groep. De maximale groepsgrootte bedraagt 24 leerlingen.

  • Bezoektijden scholen

    Van maandag t/m vrijdag kunnen basisscholen, BSO’s (kinderen tussen de 4 -12 jaar) en vormselgroepen tegen gereduceerd tarief een kijkje nemen op de Domtoren. De rondleidingen kunnen worden geboekt op het hele of halve uur tussen 09:00 en 17:00 uur.

Heb jij speciale wensen?

Heb je nog speciale wensen of zijn er andere dingen waar onze gids rekening mee moet houden? Laat het ons weten, dan kijken we samen naar de mogelijkheden! Voor meer informatie of het maken van een reservering kun je telefonisch contact met ons opnemen via: 030-236 00 22 of onderstaande formulier gebruiken:

Direct aanvragen

Bekijk met je klas de aflevering van het Klokhuis over de Domtoren

De Dom van Utrecht is de hoogste kerktoren van Nederland. Het kostte ruim 250 jaar om de kerk te bouwen! Tijdens een zware storm in 1674 is het middenstuk van de kerk helemaal verwoest, terwijl de Domtoren overeind bleef staan.

 

play button Speel video af