Educatie

Ontdek en leer

Voor alle leeftijden

Een eeuwenoud monument bomvol verhalen en interessante weetjes. De Dom heeft daarom een divers en leerzaam programma voor het onderwijs. Het diverse aanbod aan rondleidingen heeft als doel om kinderen, jong en oud, kennis te laten maken met cultureel erfgoed. Ontdek je mee?

Basisonderwijs

Voor basisschoolleerlingen zijn er laagdrempelige maar leerzame rondleidingen ontwikkeld voor alle klassen. De leerlingen worden uitgedaagd om te kijken, vragen te stellen en te onderzoeken. Van een algemene kennismaking met de Domtoren, een speciale kleuterrondleiding tot uitdagende codekraker voor de oudste leerlingen van de bovenbouw.

Lees meer

Kinderrondleiding Domtoren
Decorative figure Wist je dat…
...de domtoren met een hoogte van 112m en 32cm de hoogste kerktoren van Nederland is?

Voortgezet onderwijs

Voor het voorgezet onderwijs biedt de Dom leuke én uitdagende rondleidingen voor alle klassen. Laat de leerlingen in de huid kruipen van monumentinspecteur om zo meer te weten komen over cultureel erfgoed. Of volg met je klas een spannende rondleiding waarin je de code moet kraken die leidt tot de sleutel van de Dom.

Lees meer

Onderwijs Domtoren

Studentonderwijs

Ook bij studenten is het beklimmen van de Domtoren al jarenlang een must. Op een leuke en actieve manier kom je meer te weten over de stad waar je studeert.

Lees meer

Onderwijs Domtoren

Stel jouw eigen programma samen

Vul het aanvraagformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Aanvraagformulier