Toegankelijkheid

Lees meer over de toegankelijkheid van de Domtoren

Mindervaliden
De Domtoren is alleen te bezoeken met de trap en daardoor helaas niet toegankelijk voor mindervaliden. De Winkel van Utrecht / VVV is wel rolstoeltoegankelijk en ligt op circa 100 meter afstand van de ingang van de toren en de bushalte van buslijn 2 (ringlijn Museumkwartier) van U-OV.

Hulphonden
Hulphonden zijn welkom, maar laat ons dit graag van tevoren weten.

Blinden en slechtzienden
Voor blinden en slechtzienden bestaat er de mogelijkheid om samen met een begeleider de toren te beklimmen. De begeleider mag kosteloos mee met de rondleiding. Wel is het noodzakelijk dit van te voren aan te geven. Op de top zijn er informatiebordjes met braille met daarop beschrijvende teksten bij het uitzicht.

Slechthorenden
Voor slechthorenden bieden we de mogelijkheid om samen met een gebarentolk de toren te beklimmen. Deze tolk mag kosteloos mee. Wel is het noodzakelijk dit van te voren aan te geven. Daarnaast bieden we een informatieblad in het Nederlands, dat eventueel zelf gelezen kan worden als de gids aan het woord is.

Toiletten
Er bevinden zich toiletten beneden in het Ontvangstgebouw van de Domtoren. Er is geen mindervalidentoilet aanwezig.

Heb je vragen over onze toegankelijkheid, of wil je de bijzonderheden of wensen omtrent je bezoek vooraf bespreken met één van onze medewerkers, neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.

"*" geeft vereiste velden aan