De Domtoren

Geschiedenis, restauratie & de klokken

Domtoren in de steigers
De iconische Domtoren is hét symbool van Utrecht en met zijn 112,32 meter de hoogste kerktoren van Nederland.

Geschiedenis

De Domtoren is de afgelopen zeven eeuwen getuige geweest van het lief en leed van Utrecht. Reis mee aan de hand van de belangrijkste gebeurtenissen en ontdek meer over dit unieke monument.

Bekijk de tijdlijn

Domtoren geschiedenis

Het Domplein

Aan de voet van de imposante Domtoren ligt de oorsprong van Utrecht, het Domplein. Van fort naar religieus centrum naar ontmoetingsplek. Ga mee op ontdekkingstocht onder, op en vanaf het Domplein en verwonder je over de mooie verhalen, bijzondere architectuur en rijke geschiedenis.

Lees meer

Domplein
Decorative figure Wist je dat…
...in 1321 de eerste steen van de Domtoren werd gelegd?

De restauratie

De Domtoren staat volledig in de steigers. En dat is niet zomaar; iedere 50 jaar is er een grote restauratie nodig. Als middelpunt van de stad krijgt de toren namelijk veel te verduren door wind, regen, vrieskou en zonnestralen. Ontdek meer over dit omvangrijke project.

Lees meer

Domtoren restauratie

Klokken

In de Domtoren hangen maar liefst 64 klokken. Op 49 meter hoogte vind je de 14 luidklokken en op 70 meter hoogte staat het carillon van de Dom. Samen vormen ze de stem van de Domtoren die in de hele binnenstad te horen is.

Lees meer

Klokken

Bestel de leukste Domtoren producten

Van gekleurde Domtoren kaarsen tot koffiekopjes en sokken met Domtoren print. Koop de leukste Domtoren producten online op www.utrecht-winkel.nl

Shop online