Noem je mij Dom?

Noem je mij Dom? biedt schoolkinderen de kans om de Domtoren en Domkerk gezamenlijk te bezoeken. Het programma is ontwikkeld voor groep 6 & 7, in overleg ook geschikt voor groep 5 waarbij we adviseren om later in het schooljaar het programma in te plannen. Noem je mij Dom? maakt deel uit van Cultuur & School, het gezamenlijke cultuureducatieprogramma voor Utrechtse basisscholen. Zie voor meer informatie de website Cultuur en School Utrecht

Noem je mij Dom? is ook beschikbaar voor andere basisscholen. Indien u interesse heeft in het boeken van Noem je mij Dom? kunt u contact opnemen met de adviseur Groepsboekingen van de Domtoren; telefonisch via 030-2360022 of dien een Aanvraag Groepsbezoek in.


Doelstelling van het programma

De leerlingen maken kennis met de Middeleeuwse geschiedenis in Nederland en de geschiedenis van Domkerk, Domtoren en Domplein in het bijzonder. De kinderen leren ook dat historisch erfgoed waardevol is voor de mensen van vandaag. Ze kunnen na hun bezoek betekenis geven aan deze bijzondere plek. Ze krijgen uitleg over begrippen als Middeleeuwen, Bisdom Utrecht, bisschop en Beeldenstorm. Daarnaast komen de bouwgeschiedenis van de Domtoren en Domkerk en het ontstaan van het Domplein aan bod. Noem je mij Dom? sluit daarmee uitstekend aan op de lesstof voor wereldoriëntatie.

Kernwoorden: (fysieke) beleving / dit is mijn plek / historisch begrip / burgerschap

Tarieven

De kosten van het Noem je mij Dom? pakket buiten het Cultuur & School Utrecht  programma bedragen € 167,- inclusief lespakket voor 1 klas t/m 30 leerlingen + €5 per extra kind. Begeleiders (1 per 10 leerlingen) mogen gratis mee.