Culinaire vernieuwingsslag voor de Domtoren

Feestelijke lancering in de Michaëlskapel van samenwerking op ‘hoog niveau’

Op donderdag 9 juni is in de Michaëlskapel van de Domtoren een nieuwe samenwerking met vier cateraars gelanceerd. De Domtoren, hét symbool van de stad Utrecht, is al jaren een populaire locatie voor ontvangsten en huwelijken. Om de gasten de best mogelijke ervaring te bieden werkt Toerisme Utrecht, exploitant van de Domtoren, vanaf heden samen met Maison van den Boer, The Colour Kitchen Utrecht, De Reiger Catering en Food, Jazz & DJ’s.

PROEVERIJ
In het bijzijn van genodigden, waaronder de directieleden van de verschillende cateraars en de pers, werd de samenwerking bezegeld en het glas samen geheven. Dit ging gepaard met een speciale proeverij op elf meter hoogte. “De Domtoren is de trots van de stad, een passie voor vele Utrechters”, zegt Ronald Besemer, directeur van Toerisme Utrecht, “onze cateraars zorgen en koken met een zelfde passie voor onze gasten”. Kenmerkend voor de cateraars is de betrokkenheid met de stad Utrecht en het maatschappelijke en creatieve karakter van de bedrijven. Allen bieden zij verrassende concepten aan, waarin veelal gebruik wordt gemaakt van streekproducten.

GROEIENDE BELANGSTELLING DOMTOREN
Belangstelling voor de Domtoren neemt in alle opzichten toe. Afgelopen jaren zijn de bezoekersaantallen gestegen naar 74.000 bezoekers in 2015. Ook neemt de zakelijk en particuliere verhuur van de Domtoren toe. Om te anticiperen op deze groeiende vraag, kiest de Domtoren voor grotere diversiteit in het aanbod van de cateraars.

MOGELIJKHEDEN DOMTOREN
De eeuwenoude Michaëlskapel is een unieke locatie voor ontvangsten en huwelijken. In deze kapel kan in een unieke, en bij uitstek Utrechtse, omgeving een diner, receptie of zakelijke ontvangst plaatsvinden. De kapel is ook geschikt als trouw- en evenementenlocatie. Daarnaast heeft de Domtoren de recentelijk vernieuwde Van Heukelomzaal ter beschikking voor zakelijke evenementen.