Duurzaamheid

Stichting Utrecht Marketing vindt het belangrijk om uit te dragen dat ook de bijna 700 jaar oude Domtoren op een duurzame manier geexploiteerd kan worden.  

Green Key

Green Key is het internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche, en in de markt voor vergaderer- en congreslocaties, die serieus en controleerbaar bezig zijn met duurzaamheid, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en (MVO), met zorg voor milieu op het bedrijf en de natuur in hun omgeving. Sinds 2013 mogen wij het bronzen Green Key certificaat dragen en in 2015 zijn we de trotse eigenaren geworden van het zilveren Green Key certificaat

Meer informatie over Green Key is te vinden op: www.greenkey.nl.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

De Domtoren is al bijna 700 jaar jaar hét symbool van de stad Utrecht. Wij hechten er waarde aan dat deze symboolfunctie niet alleen op het verleden slaat maar ook uitdraagt dat wij ons verantwoordelijk voelen voor een duurzame bedrijfsvoering in de toekomst. Wij hebben daarom een Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen verklaring opgesteld, waarin wij de kernwaarden waaraan wij willen voldoen.

Bekijk ook de MVO verklaring die wij hebben opgesteld. 


Elektrische auto's en fietsen

Steeds meer bezoekers kiezen ervoor om de Domtoren te bezoeken met een elektische auto of fiets. Rond de Domtoren zijn diverse punten te vinden waar deze vervoersmiddelen kunnen worden opgeladen. Onze medewerkers vertellen u graag waar u de dichtsbijzijnde punten kunt vinden. Meer informatie over het elektisch opladen van uw vervoersmiddel in de stad Utrecht kunt u teruglezen op de website van de Gemeente Utrecht


Zelf meedoen?

Voor onze bezoekers is het ook mogelijk om zich via de Domtoren in te zetten voor een beter milieu. Je kan bij de Domtorenbalie mobiele telefoons en inktcartridges inleveren die worden gereycycled via Eeko. Naast het feit dat dit ervoor zorgt dat hiermee geen sachadelijke stoffen in het milieu komen, krijgt Eeko voor ieder ingeleverd product een vergoeding. De opbrengst hiervan zal worden gedoneerd aan het Wereld Natuur Fonds!

Kijk voor meer informatie op www.eeko.nl