Bezoekersrecord voor de Domtoren!

De Domtoren heeft in de maanden juli en augustus een record aantal bezoekers getrokken. Nog nooit heeft de Domtoren zo´n succesvol toeristisch hoogseizoen gehad. Maar liefst 20.000 bezoekers beklommen in juli en augustus het Utrechtse stadssymbool, een stijging van ruim 17% ten opzichte van de zomer 2015. “Wij vermoeden dat dit jaar een absoluut recordjaar voor de toren zal zijn”, aldus Ronald Besemer, directeur Toerisme Utrecht.

 

POPULAIRE ATTRACTIE
Een bezoek aan de Domtoren is voor zowel nationale als internationale bezoekers een bijzondere ervaring. “De Domtoren is hèt symbool van de stad Utrecht. Wat is nu mooier dan op een zomerdag de stad aan je voeten te zien liggen”, zegt directeur Ronald Besemer. Het certificaat van uitmuntendheid, dat de Domtoren opnieuw kreeg uitgereikt door de website Tripadvisor, één van de meest toonaangevende internationale review-websites, bevestigd dit beeld. Bezoekers roemen niet alleen de deskundigheid van de gidsen, maar met name ook het prachtige uitzicht over de stad op de trans op 95 meter hoogte.

 

Ook de grote overzichtstentoonstelling over de bouwgeschiedenis van de Domtoren in het Centraal Museum heeft waarschijnlijk bijgedragen aan de populariteit van de Domtoren deze zomer. De Domtoren en het Centraal Museum liggen op loopafstand van elkaar en wat is nu leuker dan na een inspirerend bezoek aan de tentoonstelling, de toren in het echt te zien en beklimmen. De tentoonstelling: ‘De Domtoren, Trots van Utrecht’ is nog te bezoeken tot en met 2 oktober 2016.

 

DOMPLEIN
Het Domplein is de ideale startplek voor een bezoek aan Utrecht. Naast de Domtoren en DOMunder zijn de Domkerk, het Flora’s Hof en de kloostertuin de Pandhof ook een bezoek meer dan waard. Daarnaast vind je er gezellige terrasjes en ook is het VVV Utrecht Informatie Centrum er gevestigd.