Toegankelijkheid

Mindervaliden

De Domtoren en het ontvangstgebouw van de Domtoren zijn helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De tijdelijke lift is wel toegankelijk voor bezoekers die gebruik maken van een (elektrische) rolstoel of rollator. Ook het VVV Utrecht Informatie Centrum is rolstoeltoegankelijk en ligt op circa 250 meter afstand van de ingang van de toren en de bushalte van buslijn 2 (ringlijn Museumkwartier) van U-OV.

Hulphonden

Hulphonden zijn welkom, maar laat ons dit graag van te voren weten.

Blinden en slechtzienden

Voor blinden en slechtzienden bestaat er de mogelijkheid om samen met een begeleider de toren te beklimmen. De begeleider mag kosteloos mee met de rondleiding. Wel is het noodzakelijk dit van te voren aan te geven.

Slechthorenden

Voor slechthorenden bieden we de mogelijkheid om samen met een gebarentolk de toren te beklimmen. Deze tolk mag kosteloos mee. Wel is het noodzakelijk dit van te voren aan te geven. Daarnaast bieden we een informatieblad in het Nederlands, dat eventueel zelf gelezen kan worden als de gids aan het woord is.

Toiletten

Er bevinden zich toiletten beneden in het Ontvangstgebouw van de Domtoren. Er is geen mindervalidentoilet aanwezig.

Contact

Heb je vragen over onze toegankelijkheid, of wil je de bijzonderheden of wensen omtrent je bezoek vooraf bespreken met één van onze medewerkers, neem dan contact op met ons via: infodomtoren@utrechtmarketing.nl of via 030-236 00 10.