Met het OV

Het Domplein ligt op circa 15 minuten loopafstand van het Centraal Station in Utrecht:
1. Vanaf de stationshal steek je het Stationsplein met het Bollendak over. 
2. Ga door de glazen deuren winkelcentrum Hoog Catharijne in en houd rechts aan (richting het Godebaldkwartier).
3. Loop door tot het einde van de passage en daal de roltrappen af. Onderaan de roltrappen sla je links af en steek je de Catharijnesingel over richting de Mariaplaats.

Lift nodig in plaats van een roltrap of trap? Ga dan niet winkelcentrum Hoog Catharijne in (hier is geen lift op de snelste route richting de toren). Ga halverwege het Stationsplein met het Bollendak naar rechts, richting de lift en roltrappen. Daal met de lift af en ga rechtdoor. Neem de eerste afslag rechts richting het centrum volg de rest van deze routebeschrijving vanaf punt 4. .   

4. Loop rechtdoor de stad in en na 200 meter ga je met de bocht mee naar rechts (je negeert de Mariastraat aan je linkerhand). Je komt dan op de Mariaplaats. Je slaat links af de Zadelstraat in, de Domtoren is nu aan het einde van de straat zichtbaar!
5. Kaartverkoop: loop richting de toren en ga naar links als je voor de Domtoren in de Servetstraat staat. Aan je linkerhand zie je het VVV Utrecht Informatie Centrum (Domplein 9). Hier is de kaartverkoop van de rondleidingen in de toren.


 

Je kan ook kiezen om Bus 2, Ringlijn Museumkwartier, te nemen vanaf het (stads)busstation aan de Jaarbeurszijde en uit te stappen bij halte Domplein. Voor meer reisinformatie klik hier.