Binnenkort: de bezoekerslift van de Domtoren

Eindelijk is het zover! De langverwachte bezoekerslift van de Domtoren opent binnenkort zijn deuren en je kan met de lift naar boven.

In Utrecht weet men het al een tijdje. De Domtoren wordt gerestaureerd en is inmiddels helemaal verdwenen achter een enorme steiger. De restauratie biedt veel mooie kansen zoals het spectaculaire bezoekersplatform dat in 2019 geopend werd. Voor het eerst in de geschiedenis van Utrecht staan bezoekers op 100 meter hoogte. Maar dit platform ligt tot op heden alleen binnen het bereik van de mensen die de 495 traptreden kunnen bedwingen. Daar komt nu verandering in!  

De bezoekerslift is gerealiseerd dankzij de  inzet van de Gemeente Utrecht, a.s.r. en Stichting Utrechts Eigendom.  

De lift wordt feestelijk geopend voor het publiek op zaterdag 4 april 2020. De lift is dagelijks geopend van 16.00-21.00 uur tot en met september 2020 en alleen te bezoeken met een rondleiding. De lift zal open zijn tot en met september. In deze periode is het ook nog steeds mogelijk om de normale rondleiding via de trap te boeken. Ticketverkoop start naar verwachting binnen enkele weken.   

Meer informatie over het bezoek en de ticketverkoop volgt.

Wil je het laatste nieuws  over de Domtoren en de start van de ticketverkoop voor de lift niet missen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte!