Zomerbeiaardconcerten

Zomerbeiaardconcerten op het carillon door wisselende beiaardiers met een groots slotconcert op 20 augustus. Het thema vanhet slotconcert wordt later dit jaar bekend gemaakt.

De zomerconcerten op de Dombeiaard vinden op elke maandagavond in juli en augustus plaats. Aanvang 20.00 uur en gratis toegankelijk. De concerten zijn te beluisteren door de hele stad heen en in het Pandhof is een speciale luisterplek ingericht.

Bijzonder openingsconcert 2 juli 2018 - 90 jaar Utrechtse Klokkenspel Vereniging
Naar aanleiding van het 90e jubileumjaar van de Utrechtse Klokkenspel Vereniging wil de vereniging aandacht geven aan de jonkheer Jacob van Eyck - de Utrechtse componist, blokfluitist, beiaardier en klokkendeskundige. De voormalige stadsbeiaardier van Utrecht, Arie Abbenes, heeft de grote uitdaging op zich genomen om èènenveertig liedjes, fantasieën en psalmen van Van Eyck voor de beiaard te bewerken.
De feestelijke presentatie van de van Eyck bundel zal plaatsvinden op 2 juli 2018 tijdens het openingsconcert van de UKV zomerbeiaardconcertserie.  Voor de presentatie wordt op de beiaard van de Domtoren een speciaal concert uitgevoerd door de stadsbeiaardier Malgosia Fiebig samen met bekende componist en sound designer Jorrit Tamminga en bekende blokfluitist Erik Bosgraaf.

Programma 2018

2 juli Malgosia Fiebig, Jorrit Tamminga, Erik Bosgraaf
9 juli Roy Lee (CA)
16 juli Arie Abbenes
23 juli Olesya Rostovskaya (RUS)
30 juli Stefano Coletti (FR)
6 augustus Frans Haagen
13 augustus Boudewijn Zwart
20 augustus slotconcert STING verzorgd door Malgosia Fiebig (beiaard), Jeroen van Veen (piano), Mike del Ferro

Meer informatie over de concerten is te vinden op www.klokkenspelvereniging.nl.