Thuisagenda Domtoren

Wegens de COVID-19 uitbraak is de Domtoren tijdelijk gesloten. Klimmen of met de lift naar boven zit er niet in maar dat betekent niet dat je het zonder je favoriete toren hoeft te doen. Test bijvoorbeeld je kennis van de Domtoren met je vrienden met de Grote Domtoren Quiz of bezoek de digitale rondleiding De Domtoren in Oorlogstijd. Voor de kleine Domtorenfans is er een mooie kleurplaat en kun je zelfs op digitale Berenjacht in de toren. De komende weken komen er allemaal nieuwe, leuke activiteiten en doe-dingen bij dus kom vooral terug.

De Grote Domtoren Podcast Show!

Houd je van Podcasts? Houd je van de Domtoren? Zoek niet verder! Tune in en luister naar De Grote Domtoren Podcast Show! Domtorengidsen vertellen bijzondere verhalen over hun geliefde toren en nodigen deskundigen, bekende Utrechters en hun eigen collega's uit om te vertellen over de trots van de stad Utrecht: De Domtoren.

Beluister Aflevering 1

CZ@Home - Rondje langs de Utrechtse Musea

Deze online editie van de Culturele Zondag maakt een rondje langs de Utrechtse Musea. Neem een kijkje achter de schermen bij verschillende musea zoals Centraal Museum, Castellum Hogewoerd of Museum Speelklok. De gidsen van de Domtoren beantwoorden de meest gestelde vragen en nemen je mee naar de spits 

Kijk naar de uitzending

Willem de Torenwachter

De Domtoren is tijdelijk gesloten en de gidsen maken de boel eens lekker schoon. Plotseling worden ze gestoord door een man die zegt dat hij Willem de Torenwachter is. Eerst denken ze dat hij niets in de toren te zoeken heeft, maar de vondst van een geheimzinnige mandoline maakt alles anders…
(Voor kinderen van 6-10 jaar.)

Kijk nu: Willem de Torenwachter - Op zoek naar de tijd (deel 2)

De Domtoren in Oorlogstijd

Wist jij dat de klokken van de Domtoren ooit 5 jaar lang stil zijn geweest? En wat gebeurde er tijdens de Tweede Wereldoorlog in de kelder van de Domtoren? Je leest, ziet én hoort er alles over in een online special over het icoon van onze stad tijdens de oorlogsjaren. Bekijk hier de teaser of duik direct in het verhaal van de Domtoren in Oorlogstijd.

Naar de special

Ontwerp je eigen Domtoren

Het is meivakantie! Heb je zin om iets creatiefs te doen? Ontwerp je eigen Domtoren. 

De Domtoren is op dit moment niet te bezoeken. Bovendien is hij al bijna een jaar helemaal ingepakt met steigers. Weet jij nog hoe de toren er uit ziet? Maak je eigen Domtoren en deel je ontwerp met ons via domtoren@utrechtmarketing.nl of #ontwerpdedomtoren. We zijn super benieuwd!

Bekijk dit filmpje voor tips en idee√ęn

De Grote Domtoren Quiz

Test je eigen kennis of ga samen met vrienden de strijd met elkaar aan om te kijken wie de grootste torenkenner is. De Domtorengidsen hebben de leukste, vreemdste en mooiste torenweetjes samengebracht in deze quiz. Geen quiz zonder winnaars dus we verloten onder de beste inzenders 2 tickets voor een exclusief torenbezoek. Wat we precies gaan doen houden we nog even geheim... De winnaar krijgt na 30 mei bericht!

Naar de quiz

Op Berenjacht in de Domtoren

Beer is in de toren geweest en heeft zich verstopt... Kan jij Beer vinden? 

Ga op jacht!

Kleurplaat

Een kleurplaat speciaal voor onze kleine Domtoren fans. Print hem uit en ga kleuren en schilderen. 

 

Kleurplaat

Thuisagenda

De Uitagenda is tijdelijk de Thuisagenda geworden. Wil je meer weten over wat je vanuit huis allemaal kan doen? Kijk dan hier voor meer ideetjes, leuke initiatieven en culturele activiteiten vanuit huis. 

Naar de Thuisagenda Utrecht