De Klokkenluiders van de Domtoren - Stadsdag Utrecht 2017

Op 2 juni 2017 viert Utrecht haar verjaardag als stad. Speciaal voor deze dag organiseert de Domtoren samen met het Utrechts Klokkenluiders Gilde (UKG) en de stadsbeiaardier een hele bijzondere, eenmalige rondleiding: De Klokkenluiders van de Domtoren.  

Tijdens de rondleiding draait alles om klokken. Je krijg een uniek kijkje in de wereld van de klokkenluiders van het UKG maar ook van de stadsbeiaardier van Utrecht. Na een introductie van onze gids maak je kennis met één van de luidmeesters. Hij legt uit hoe het luiden van klokken in zijn werk gaat want het luiden is een vak apart. Je mag een blik werpen in het domein  van het UKG: de Luidzolder (normaliter voor publiek gesloten), En misschien wordt er zelfs wel een klok geluid....! Daarna brengen we een bezoek aan de werkplek met het mooiste uitzicht van de stad: de beiaardierscabine op 80 meter hoogte.  Malgosia Fiebig, stadsbeiaardier van Utrecht, bespeelt wekelijks het 352 jaar oude carillon vanaf deze plek. Je krijgt uitleg over de werking van de beiaard en het carillon wordt in ons bijzijn bespeeld. Ter afsluiting kan je genieten van het geweldige uitzicht over de stad en een afsluitend drankje in de Michaëlskapel. Deze rondleiding

Algemene informatie
De Klokkenluiders van de Domtoren wordt eenmalig georganiseerd op vrijdag 2 juni  2017 om 18.00 en 19.30 uur. De rondleiding duurt 1,5 uur en kaarten kosten € 12,50 voor volwassenen en € 7,50 voor kinderen. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar dus vol = vol. Tickets zijn te boeken via onze Ticketshop. De rondleiding is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar en volwassenen.