Open Monumentendag Utrecht - Kunst, Vermaak en Spoorwegerfgoed

Op zaterdag 14 september vindt 33e Open Monumentendag Utrecht plaats. Het thema dit jaar is 'Kunst & Vermaak'.  Al sinds de oudheid vormen de Negen Muzen de inspiratie voor allerlei vormen van kunst en vermaak. In Utrecht zullen zij de bezoeker verleiden om monumenten van kunst en vermaak te bezoeken. Dat kunnen monumenten zijn die als zodanig zijn ontworpen, zoals de Stadsschouwburg en het conservatorium, maar ook monumenten die in de loop der jaren van functie zijn veranderd. Voorbeelden hiervan zijn de Westerkerk of Museum Speelklok in de eeuwenoude Buurkerk. In het kader van 175 jaar Utrecht Spoorstad is ook een aantal spoorwegmonumenten opengesteld, zoals De Inktpot maar ook spoorwegwerkplaatsen aan de Daalsedijk. Het programma omvat daarnaast veel extra activiteiten waaronder lezingen, themawandelingen, rondleidingen en muziek.  

Ook de Domtoren doet mee. Bezoek de bouwplaats en ontmoet de mensen die betrokken zijn bij de restauratie. Er zijn speciale restauratierondleidingen in de toren en je kan een selfie maken met de één van de wijzerplaten van de Domtoren.
De bouwplaats is te bezoeken van 10.00-16.00 uur. De rondleidingen starten om 11.30, 12.30, 13.30, 14.30 en 15.30 uur en zijn gratis. Let op! er zijn beperkte plekken beschikbaar dus vol is vol!

Het complete programma is te vinden op de website: www.openmonumentendagutrecht.nl
of in de speciale Monumentenkrant die vanaf 7 september in de stad wordt verspreid.