Herfstvakantie voor kids

Tijdens de Herftvakantie (van 13 t/m 28 oktober 2018) is er weer veel te doen voor kids in de Domtoren.

Iedere dag zijn er kinderrondleidingen in de toren. Lekker klimmen, mooie verhalen horen en natuurlijk krijg je als beloning voor je sportieve prestatie een geweldig uitzicht over de stad en een echt Domtorendiploma.
Deze kinderrondleiding is speciaal geschikt voor kinderen van 5-10 jaar oud maar het hele gezin is van harte welkom!  De rondleiding start om 14.15 uur. Er zijn twee thema's deze vakantie:

13 oktober t/m 20 oktober Jan de Bouwknecht
Het dagboek van Jan de Bouwknecht is gevonden! Jan werkte in de Middeleeuwen mee aan het bouwen van de Domtoren en heeft al zijn avonturen opgeschreven. En nu ga je mee op onderzoek uit met onze gids want hoe bouw je eigenlijk zo'n enorme, hoge toren? En dat zonder hijskraan, elektrische machines of andere moderne spullen? Ze hebben klokken ook boven weten te krijgen en de zwaarste klok weegt ruim 8000 kilo! Tijdens de rondleiding leer je alles over de bouw van de Domtoren en natuurlijk word je klim beloond met het mooiste uitzicht over Utrecht. 

21 oktober t/m 28 oktober Klokken Spelen!
In de Domtoren vervullen de klokken een belangrijke rol. Halverwege de toren hangen de grote luidklokken en op zeventig meter staat het eerbiedwaardige Hemony-carillon. De kinderen leren alles over de klokken, het luiden en het beieren. In de Egmondkapel staat een heus kindercarillon waarop de kinderen zelf mogen spelen. In de kapel zijn eveneens twee kleine luidklokken opgehangen. Hier kunnen de kinderen ook ervaren hoe het is om echte klokken te luiden. Natuurlijk ontbreekt het uitzicht vanaf de top van de toren niet.

23, 24 & 25 oktober Circusvoorstellingen!
In de herfstvakantie werken de Domtoren en Diedom samen aan een spetterende circusvoorstelling. Ga samen met de circusdirecteur op reis door de verschillende ruimtes van de Domtoren en laat jezelf verrassen door de acts van de artiesten! 

KAARTVERKOOP
Bekijk tickets, tarieven en beschikbaarheid in onze Ticketshop.