Geheimen van de Zolder - Speciale rondleidingen in de Domkerk

De Domkerk biedt deze zomer (12 mei - 18 augustus) elke zondagmiddag een spannende nieuwe rondleiding aan boven in de kerk - op het triforium, de middeleeuwse zolders en een stukje dak. Het triforium is de galerij halverwege de kerk, op 16 meter hoogte.

Wat kan je verwachten?
De rondleiding start in de kerk en je beklimt eerst de wenteltrap achter de deur in de noorderkoorbeuk. Dan stap je het triforium op, dat vroeger rondom liep en nu aan weerskanten bij het orgel stopt. Dit is de plek waar het schip is ingestort tijdens de storm van 1674. Vervolgens bezoek je e zolders boven de kooromgang/beuken en kijk je neer neer op de gewelfconstructie. Onderweg laat de rondleider je allerlei boeiende details zien en hoor je alles over de bouw van de kerk. Als het weer niet te slecht is, bezoeken we ook het het platte dak boven de Domproostenkapel voor een fantastisch zicht op de luchtbogen, de waterspuwers en de tuin van de Pandhof!

Reserveringen en kaartverkoop

  • Je kan een kaartje kopen op de dag zelf of vooraf reserveren (er komen veel aanvragen binnen en de plekken zijn beperkt dus we adviseren om vooraf te reserveren om teleurstelling te voorkomen).
  • Er is geen kaartverkoop in de Domkerk zelf.  Kaartverkoop vindt plaats in de VVV, Domplein 9. Je kan je melden bij de balie van de Domtoren.
  • Wil je een plek reserveren neem dan telefonisch contact met ons op via 030-2360006 of via ons contactformulier.
  • De minumumleeftijd van deze rondleiding is 12 jaar.
  • De tickets voor de rondleiding in de Domkerk zijn niet in te wisselen voor activiteiten in de Domtoren. 
Aanvangstijd: 14.30 uur 
Duur:  5 kwartier
Groepsgrootte:  maximaal 8 deelnemers per groep/rondleider; maximaal 2 groepen per zondag; bij 2 groepen gaat de 2de groep 10 minuten later naar boven dan de 1ste groep
Kosten: € 15,00 voor volwassenen, € 10,00 voor studenten / ISIC / CJP / U-pas / kinderen van 12-18 jaar.

    
BELANGRIJK
Voor je bezoek boven in de Domkerk gelden de HUISREGELS bovenrondleidingen Domkerk 2019. In verband met de veiligheid is het belangrijk dat je deze leest voor het bezoek. Bij aankoop van een kaartje stem je in met de huisregels.

Naast de rondleidingen met een open inschrijving op zondag, zijn op afspraak ook op andere momenten groepsrondleidingen ‘op niveau’ mogelijk. Meer informatie voor groepsrondleidingen is op te vragen bij het secretariaat van de Domkerk (per e-mail - officemanager@domkerk.nl  of telefonisch van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 12.00 uur, telefoon 030-2310403)