Gaudeamus beiaardconcert - Nieuwe Muziek op de Dom

Iedere inwoner en bezoeker van Utrecht heeft het carillon van de Domtoren wel eens gehoord. Naast het mechanische carillon dat elk kwartier klinkt, bespeelt stadsbeiaardier Malgosia Fiebig het carillon wekelijks op vrijdag en zaterdag. Tijdens Gaudeamus Muziekweek staat de zaterdagse bespeling van het carillon in het teken van de nieuwe muziek. Fiebig en Gaudeamus waren zo onder de indruk van de korte compositie van de Australische componist Chris Williams dat wij hem gevraagd hebben de compositie uit te bouwen met twee extra delen. Ook componist Martijn Comes blijkt een enorme liefde voor bronzen klokken te hebben en hij schreef al meerdere carillonconcerten. Comes opende afgelopen november nog collegafestival Le Guess Who? met een carilloncompositie. In opdracht van Gaudeamus creëert hij nu een nieuw werk. De beste plek om het concert te beluisteren is het Buurkerkhof (plein achter Museum Speelklok).

Programma:
Malgosia Fiebig - carillon

Chris Williams – Growth is Form
Martijn Comes – nieuw werk
Christiaan Richter - Hemony
Berry van Berkum – nieuw werk
David Azaglo - Caribell

https://gaudeamus.nl/events/nieuwe-muziek-op-de-dom-malgosia-fiebig/

DATUM EN TIJDEN
zaterdag 8 september 2018
11:00 tot 12:00 uur
Gratis te beluisteren in de binnenstad van Utrecht. Er is een speciale luisterlocatie ingericht op het Buurkerkhof. In de Domtoren is geen luisterlocatie.
 


Over Gaudeamus Muziekweek
Gaudeamus Muziekweek is uniek in de wereld. Het festival presenteert de vitaliteit en diversiteit van de jongste generatie muziekpioniers. Gaudeamus scout talent tot ver over de landsgrenzen en zoekt vooral talent dat zich onderscheidt door een frisse en eigen kijk op de hedendaagse muziek en dat zich bij uitstek laat beïnvloeden door ontwikkelingen van buiten het klassieke muziekgenre. Dat resulteert in een festival volledig gewijd aan de nieuwste muziek in al haar verschijningsvormen. Van overweldigende minimal music, wringende soundscapes, experimentele elektronica, post-pop tot elektro-akoestische crossovers.

Gaudeamus Muziekweek 2018 vindt plaats van 5-9 september. TivoliVredenburg is het hart van het festival.

www.gaudeamus.nl