De Domtoren in oorlogstijd - De Tweede Wereldoorlog in Utrecht

10 mei 1940. Een student staat op de Domtoren en speurt de horizon af naar Duitse vliegtuigen. Het is het begin van vijf jaar bezetting. In deze speciale rondleiding staan we stil bij de oorlogsjaren. De gids vertelt over deze tijd van onvrijheid, geweld en dreiging die grote gevolgen had voor het leven in de stad en voor de toren. Wat was de rol van de toren in die jaren? Wat gebeurde er met de klokken? Werd de toren gebruikt door de bezetter of was hij als symbool van de stad voor de Utrechters een teken van hoop op betere tijden? 

 In aanloop naar 4 & 5 mei gaan we terug in de geschiedenis en kijken we naar het icoon van Utrecht en de vele gebeurtenissen die plaatsvonden op en rond de Domtoren en het Domplein.   

DATA EN TIJDEN
1 t/m 4 mei 2019

De rondleiding duurt 1.25 uur en start om 20.00 uur. Op 4 mei start de rondleiding om 20.30 uur, aansluitend aan de Dodenherdenking op het Domplein.

KAARTVERKOOP
De prijs is € 12,50 voor volwassenen en € 7,50 voor kinderen en U-pashouders. Kijk voor tickets in onze Ticketshop. 
Heb je een U-pas? Selecteer dan het kinderkaartje in de webshop en neem je U-pas mee op de avond zelf om gebruik te kunnen maken van deze korting.