Alles Kids - Toreninspecteur voor één dag - De Domtoren van jouw dromen!

De Domtoren wordt gerestaureerd dus alles moet onderzocht en opgeknapt worden. Allemaal belangrijke mensen hebben al onderzoek gedaan en bedenken allemaal mooie plannen. Maar nu krijg jij de kans om jouw mening te geven. Juist nu kunnen we nieuwe, leuke en spannende dingen bedenken. Misschien moet de toren wel een gouden spits krijgen  of een glijbaan helemaal naar beneden. Of wat dacht je van een schommel onder de toren? We gaan eerst op onderzoek uit en daarna mag je al je ideeen tekenen en opschrijven. Alles mag en kan want vandaag ben jij (een klein beetje) de baas in de Domtoren!

De rondleiding duurt 30 minuten en we bezoeken een deel van de Domtoren. De rondleiding is speciaal voor kinderen van 6-10 jaar oud.

Dit programma maakt onderdeel uit van het programma voor de Culturele Zondag - Alles Kids. De derde editie van deze familiezondag, met speciale kinderprogrammering op het gebied van tal van kunstdisciplines voor jong én oud. Voor jongens en meisjes, broers en zussen, maar ook voor vaders en moeders, opa’s en oma’s. Met een mix aan voorstellingen, workshops, masterclasses, rondleidingen, proefjes en tal van doe-en-maak-activiteiten. Dit jaar staat de dag in het teken van perspectief. Kijk voor het hele programma op Culturele Zondagen.

TIJDEN
12.15 uur, 13.15 uur, 14.15 uur en 15.15 uur.

KAARTVERKOOP
De toegang is gratis. Er is plek voor 25 personen per rondleiding en vol=vol. Het is niet mogelijk om vooraf te reserveren. Verzamelpunt is bij de entree van de Domtoren.

ADRES EN TOEGANKELIJKHEID
De entree van de Domtoren is op Domplein 21. De zaal is uitsluitend via  trappen te bereiken, er is geen lift aanwezig.