Beleef de Domtoren

Het icoon van Utrecht

Boek hier je ticket(s)
Beklim alle 495 treden tot aan de top.
Lees meer
Pak de lift en sta in 3 minuten op 100 meter hoogte.
Lees meer
Plan je bezoek aan de Domtoren
Naar bezoekersinfo

De Domtoren is weer open - Koop je ticket online

De Domtoren is weer te bezoeken! Op basis van de (actuele) richtlijnen van de overheid en het RIVM hebben we maatregelen genomen voor een verantwoord en veilig bezoek. We blijven de situatie volgen en passen waar nodig onze maatregelen daarop aan. Mocht je vragen hebben over je bezoek aan de Domtoren neem dan gerust contact met ons op.

Domtoren 700 jaar!

Op 26 juni 1321 werd de eerste steen van de Domtoren gelegd. Zeven eeuwen later vieren we dit jubileum vanaf 26 juni 2021, samen met de stad. Inmiddels is de iconische Dom uitgegroeid tot de trots van Utrecht. De toren vormt al eeuwen het middelpunt van de stad en is getuige geweest van het lief en leed van haar bewoners. Woeste stormen, bezettingen en branden, maar ook feesten, bloeiende handel en stadsuitbreiding. Samen reizen we de komende zeven maanden door het unieke verhaal van de Dom heen en tellen we af naar de 900ste verjaardag van de stad Utrecht!

Vier mee!

Doe mee met jouw Dom idee!

Benieuwd naar wat er met het restmateriaal gebeurt van de restauratie? Dat krijgt een nieuwe bestemming! ‘Van Dom tot steengoed’ zorgt ervoor dat zoveel mogelijk stukjes van de Dom, hoe klein ook, hergebruikt worden. Jij kunt ook bijdragen aan dit project. Hoe? Bemachtig nu een stukje Dom via de loterij of later dit jaar via veiling of verkoop. Doe mee aan de creatieve ideeënwedstrijd waarbij jij een idee kunt indienen over hoe het puin kan worden hergebruikt in nieuwe Utrechtse producten. En blijf op de hoogte van hoe het restmateriaal wordt gebruikt voor circulaire projecten in de stad.

Meer over 'Van Dom tot Steengoed'

Pak nu ook de lift!

De langverwachte bezoekerslift van de Domtoren is open. De tijdelijke lift is mede mogelijk gemaakt door a.s.r. en brengt je binnen 3 minuten naar het topje van de Domtoren. Daardoor kan nu écht iedereen vanaf het spectaculaire platform op honderd meter hoogte genieten van het prachtige uitzicht. 

Boek hier je ticket(s)

AGENDA

 

Haal de Domtoren in huis!

Van gekleurde Domtoren kaarsen tot koffiekopjes en sokken met Domtoren print. Koop de leukste Domtoren producten online op www.utrecht-winkel.nl

De leukste Domtoren producten

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste weetjes, leuke activiteiten en bijzondere rondleidingen op de Domtoren? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! Je ontvangt deze 4-6 keer per jaar en  je bent altijd als eerste op de hoogte van de leukste uitjes op de toren.  

Meld je hier aan