De Dom draagt bij

 

 

Binnen de campagne ‘de Dom pakt uit’ focussen we ons op verschillende doelgroepen. Met als doel om zoveel mogelijk mensen te bereiken en te betrekken bij de viering van het einde van de restauratie.

 

Het Sint Maartenticket

Wil jij een ander de kans geven om net als jij te genieten van het uitzicht vanaf de top? Schenk dan het Sint Maartenticket aan de Voedselbank en geef deze ervaring cadeau aan een ander. Hoe je dit kunt doen? Van 2 juni tot en met 11 november 2024 kun je een speciaal Sint-Maartenticket kopen. Hiermee koop je 1 ticket voor jezelf en 1 ticket dat wij doneren aan de Voedselbank Utrecht. Tickets tot en met 11 november verkrijgbaar.

Meer info

Ieder kind viert mee

Voor veel basisschoolkinderen in Utrecht geldt dat ze de Domtoren nog nooit zonder steigers hebben gezien! De toren heeft zeven jaar in de steigers gestaan, dus zelfs de achtste groepers weten niet hoe de Dom er éigenlijk uit ziet.

Daarom streven we ernaar om alle 33.000 basisschoolkinderen voor het eerst kennis te laten maken met ‘hun’ Domtoren. Ieder kind krijgt een speciaal feestpakket waarmee ze van alles leren over de Domtoren en de restauratie.

Kinderen Domtoren
Decorative figure Wist je dat…
...we dit jaar alle 33.000 basisschoolleerlingen van Utrecht laten kennismaken met de Dom?

Ook studenten vieren mee

In 2024 begint de eerste lichting nieuwe studenten sinds 2017 in een stad mét een zichtbare Dom. Naar verwachting zal de Domtoren in september vrijwel helemaal steigervrij zijn. Om stil te staan bij dit unieke moment bieden we studenten van de universiteit, hogeschool en beroepsonderwijs de kans om hun nieuwe stadsie van boven te laten zien aan hun familie. Familie kan gedurende het hele eerste studiejaar voor het studententarief mee omhoog.

Welkom in Utrecht

Via Stichting Welkom in Utrecht bezoeken vluchtelingen uit de regio de Domtoren. Zo kunnen ze kennismaken met hun nieuwe stad, Utrechtse verhalen en de mensen die er wonen.

Naar de organisatie

Gratis openstellingen

Een aantal keer per jaar is de Domtoren gratis te beklimmen, bijvoorbeeld op Open Monumentendag. Daarnaast mogen in oktober ook mensen met een Domtorentatoeage gratis omhoog.

rondleiding

Taal doet meer

Ook nieuwe Utrechters die de taal nog niet zo goed spreken nodigen we uit op de Domtoren. We geven lezingen en organiseren rondleidingen.

Lees meer

Educatie Domtoren

Zelf ook een steentje bijdragen aan de restauratie?

Koop dan nu een lot voor € 3,50 euro. Daarmee maak je kans op een uniek ornament van de Domtoren en draag je bij aan de nieuwe aanlichting van de Domtoren.

Koop hier je lot