Museumles in de klas

Het bezoek aan de toren en kerk wordt in de klas voorbereid. Op deze manier wordt er een inhoudelijk kader gegeven en kunnen de leerlingen zich er vast op verheugen!

De voorbereiding op het bezoek bestaat uit:


2000 jaar Domplein voor kinderen

 

 

 

Dialoog
Tijdens de rondleiding gaan de leerlingen met elkaar in dialoog, het overkoepelende thema van Museum voor de Klas, in aansluiting bij de 'Vrede van Utrecht'. Zie ook het educatiepakket dat u van de Vrede van Utrecht heeft ontvangen.


Verwerkingsopdracht
Na de rondleiding kunt een verwerkingsopdracht doen met uw leerlingen. Ze hebben de Domtoren beklommen en de Domkerk gezien. Vroeger was dit echter was dit één grote kerk. Wat vinden de leerlingen? Moeten de toren en de kerk weer aan elkaar gebouwd worden? Hoe zou dat er moeten uitzien? Laat ze hun idee hiervan knutselen: een maquette, filmpje, schilderij, kleistuk of iets anders.

Wellicht kan de klas dan kort worden omgetoverd tot een echte museumtentoonstelling waar andere klassen en ouders op bezoek mogen komen!
 

Spreekbeurtenpakket
Wist u trouwens dat er speciaal voor kinderen in de bovenbouw van de basisschool een spreekbeurtenpakket is ontwikkeld over de Domtoren? 

In het pakket gaat het over de toren door de eeuwen heen, over de klokken en nog veel meer. 

Klik hier om het pakket gratis te downloaden.

Veel succes met uw museumles en graag tot uw bezoek!

Domtoren Utrecht Tickets

U kunt de Domtoren uitsluitend beklimmen onder begeleiding van een gids tijdens een rondleiding.

Koop nu uw kaartjes via onze Ticketshop.
Indien u tickets voor een rondleiding van vandaag wilt boeken, adviseren wij u telefonisch contact op te nemen via 030 236 00 10. .