Catharijneconvent Arrangement


 


Naar aanleiding van de tentoonstelling Ontsnapt aan de Beeldenstorm heeft de Domtoren in samenwerking met het Catharijneconvent een speciale themarondleiding ontwikkeld.

Catharijneconvent arrangement

Data: donderdag 10 en dinsdag 15 januari.
Aanvang: 13.00 uur
. Het verzamelpunt is de VVV-winkel op Domplein 9-10.
Duur: 1.5 uur.
Prijs:
€ 10.00.
Programma: De rondleiding richt zich op Utrecht en de Domtoren in de middeleeuwen. U leert over de turbulente tijd rondom de Utrechtse Beeldenstorm en u krijgt te zien welke middeleeuwse resten tot op heden zichtbaar zijn in het stadsbeeld.
Let op: Tijdens deze rondleiding zal slechts een deel van de toren in het programma worden opgenomen, het betreft dus geen normale Domtoren beklimming.
Reserveren: De kaartverkoop voor dit arrangement zal starten vanaf vrijdag 28 december.
Voor meer informatie en reserveren kunt u contact opnemen met de VVV-winkel via 030 236 00 10 of infodomtoren@toerisme-utrecht.nl.

Informatie Tentoonstelling Ontsnapt aan de Beeldenstorm
16 november 2012
- 24 februari 2013

Ontsnapt aan de Beeldenstorm toont ruim negentig middeleeuwse beelden van hout, steen en pijpaarde uit eigen collectie van het museum en uit binnen- en buitenlandse verzamelingen. De selectie geeft een beeld van de schoonheid van de Utrechtse beeldhouwkunst van het einde van de vijftiende en de vroege zestiende eeuw. Utrecht had in die periode een uitzonderlijke cultuurhistorische en artistieke positie in de Noordelijke Nederlanden. Vooral de langdurige bouw van de Domkerk was van groot belang voor de ontwikkeling van de beeldhouwkunst.

Meer informatie over de tentoonstelling en het museum kunt u vinden op
www.catharijneconvent.nl.

Domtoren Utrecht Tickets

U kunt de Domtoren uitsluitend beklimmen onder begeleiding van een gids tijdens een rondleiding.

Koop nu uw kaartjes via onze Ticketshop.
Indien u tickets voor een rondleiding van vandaag wilt boeken, adviseren wij u telefonisch contact op te nemen via 030 236 00 10. .