Meivakantie voor kids

Tijdens de Meivakantie is er weer veel te doen voor kids in de Domtoren.

Iedere dag zijn er kinderrondleidingen in de toren. Lekker klimmen, mooie verhalen horen en natuurlijk krijg je als beloning voor je sportieve prestatie een geweldig uitzicht over de stad en een echt Domtorendiploma. In de Meivakantie hebben de kinderrondleiding een speciaal thema: Klokken Spelen!

Klokken Spelen!
In de Domtoren vervullen de klokken een belangrijke rol. Halverwege de toren hangen de grote luidklokken en op zeventig meter staat het eerbiedwaardige Hemony-carillon. De kinderen leren alles over de klokken, het luiden en het beieren. In de Egmondkapel staat een heus kindercarillon waarop de kinderen zelf mogen spelen. In de kapel zijn eveneens twee kleine luidklokken opgehangen. Hier kunnen de kinderen ook ervaren hoe het is om echte klokken te luiden. Natuurlijk ontbreekt het uitzicht vanaf de top van de toren niet.
Deze kinderrondleiding is speciaal geschikt voor kinderen van 5-10 jaar oud maar het hele gezin is van harte welkom! Het luiden van de klokken kan spannend zijn voor de allerkleinste kinderen. De rondleiding start om 14.15 uur.

KAARTVERKOOP
Bekijk tickets, tarieven en beschikbaarheid in onze Ticketshop.