Brochure in PDF

Willen jullie trouwen op hoog niveau in de Domtoren? Download dan hier onze trouwbrochure:

   

Trouwen in de Domtoren
Voordeelarrangement

De eeuwenoude Michaëlskapel is een unieke locatie voor een sfeervolle huwelijksceremonie. Op specifieke dagen is er een speciaal voordeelarrangement beschikbaar. 

Op elf meter hoogte is de monumentale Michaëlskapel gelegen, ooit de privé-kapel van de bisschop van Utrecht. Jullie bereiken de kapel via de statige Bisschopstrap. Hier kunnen jullie elkaar op hoog niveau het ja-woord geven.

Het voordeelarrangement is mogelijk in de periode van 1 mei tot 1 oktober op maandag, dinsdag of woensdag van 09:00 tot 12:00 uur. 

  • Voor de ceremonie hebben jullie gedurende één uur deMichaëlskapel tot jullie beschikking. De gasten kunnen een kwartier voor aanvang van de huwelijksplechtigheid de toren betreden.
  • Aan de gevel van het Ontvangstgebouw prijken drie Utrechtse vlaggen. Jullie kunt er ook voor kiezen om zelf een of meerdere vlaggen aan te dragen.
  • Op de eerste verdieping van het monumentale Ontvangstgebouw van de Domtoren bevindt zich de Van Heukelomzaal in de stijl van de Amsterdamse School. De zaal en het karakteristieke meubilair zijn ontworpen door architect George Willem van Heukelom. De Van Heukelomzaal wordt door de ambtenaar van de burgerlijke stand gebruikt voorafgaand aan de ceremonie. Jullie kunnen deze zaal gebruiken om te wachten totdat de gasten plaats hebben genomen in de Michaëlskapel.
  • De sfeer in de gotische kapel wordt verhoogd door brandende kaarsen die zijn geplaatst in prachtige smeedijzeren kandelaars. Ook de lichtval door de glas-in-lood ramen versterkten de sfeer van de bijzondere ambiance.
  • Voor de gasten staan 25 stoelen (uit te breiden tot maximaal 100 stoelen) gereed in de gewenste opstelling. Voor jullie staan er twee monumentale stoelen klaar.
  • Tijdens de ceremonie kunnen jullie je favoriete muziek afsprelen op onze geluidsinstallatie. Tevens wordt deze installatie gebruikt om de stem van de ambtenaar van de burgerlijke stand te versterken.

Speciale mogelijkheden

Uiteraard hebben jullie de mogelijkheid om de kapel verder zelf in te richten. Jullie huwelijksdag krijgt op die manier een persoonlijk karakter. Daarnaast bieden wij verscheidene extra mogelijkheden. Onze medewerkers Evenementen & Locatieverhuur spreken graag de mogelijkheden met jullie door.

Het is ook mogelijk om een huwelijksfeest of receptie in de Michaëlskapel te laten plaatsvinden.


Prijzen

Huwelijksceremonie tijdens de voordeeluren € 650,-

Bovengenoemde tarieven zijn exclusief de aanvullende kosten van de Gemeente Utrecht voor een Buitengewoon Ambtenaar van de Burgelijke Stand. Jullie dienen hiervoor zelf contact op te nemen met de Gemeente Utrecht.

Informatie en reserveringen

Voor meer informatie, het maken van een afspraak (tijdens kantooruren) en voor de beschikbaarheid kunen jullie op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met de afdeling Evenementen & Locatieverhuur Domtoren via 030-236 00 22 of per e-mail.

Download hier de algemene voorwaarden.