Brochure in PDF

Willen jullie trouwen op hoog niveau in de Domtoren? Download dan hier onze trouwbrochure:

   

Trouwen in de domtoren (Meral Soydas fotografie)
Trouwarrangement

De Domtoren is één van de meest populaire trouwlocaties van Utrecht. Op deze pagina vinden jullie meer informatie over de mogelijkheden.

Op elf meter hoogte is de monumentale Michaëlskapel gelegen, ooit de privé-kapel van de bischop van Utrecht. Jullie bereiken de kapel via de statige Bisschopstrap. Hier kunnen jullie op hoog niveau elkaar het ja-woord geven.

  • Voor de ceremonie hebben jullie gedurende één uur de kapel tot jullie beschikking. De gasten kunnen een kwartier voor aanvang van de huwelijksplechtigheid de toren betreden.
  • Vanaf de rijweg tot aan de entree van het Ontvangstgebouw ligt de rode loper uit.
  • Aan de gevel van het Ontvangstgebouw prijken drie Utrechtse vlaggen. Je kunt er ook voor kiezen om zelf een of meerdere vlaggen aan te dragen.
  • Op de eerste verdieping van het monumentale Ontvangstgebouw van de Domtoren bevindt zich de Van Heukelomzaal in de stijl van de Amsterdamse School. De zaal en het karakteristieke meubilair zijn ontworpen door architect George Willem van Heukelom. De Van Heukelomzaal wordt door de ambtenaar van de burgerlijke stand gebruikt voorafgaand aan de ceremonie. Jullie kunnen deze zaal gebruiken om te wachten totdat de gasten plaats hebben genomen in de Michaëlskapel.
  • De sfeer in de gotische kapel wordt verhoogd door brandende kaarsen die zijn geplaatst in prachtige smeedijzeren kandelaars. Ook de lichtval door de glas-in-lood ramen versterkten de sfeer van de bijzondere ambiance.
  • Voor je gasten staan 50 stoelen (uit te breiden tot maximaal 100 stoelen) gereed in de gewenste opstelling (blok- of gangpadopstelling). Voor jullie staan er twee monumentale stoelen klaar.
  • Tijdens de ceremonie kunnen jullie je favoriete muziek afspelen op onze geluidsinstallatie. Tevens wordt deze installatie gebruikt om de stem van de ambtenaar van de burgerlijke stand te versterken.
  • Het is tevens mogelijk om de kapel langer te huren voor bijvoorbeeld de huwelijkstoost en het aansnijden van de bruidstaart.
  • Voor of na de huwelijksceremonie kunnen jullie samen met de daggasten genieten van het spectaculaire uitzicht vanaf de Domtoren. Aan deze per rondleiding kunnen maximaal 40 personen deelnemen. 


Speciale mogelijkheden

Uiteraard hebben jullie de mogelijkheid om de kapel verder zelf in te richten. Je huwelijkdag krijgt op die manier een persoonlijk karakter. Daarnaast bieden wij verscheidene extra mogelijkheden. Onze medewerkers Evenementen & Locatieverhuur spreken graag de mogelijkheden met jullie door.

Het is ook mogelijk om een huwelijksfeest of receptie in de Michaëlskapel te laten plaatsvinden.

Prijzen

Aanvang tussen 10:00 uur en 12:00 uur € 1050,-
Aanvang tussen 12:00 uur en 18:00 uur € 1230,-
Aanvang tussen 18:00 uur en 21:00 uur   1050,-
Aanvang vanaf 21:00 uur en op zon- en feestdagen € 1360,-

Bovengenoemde tarieven zijn exclusief de aanvullende kosten van de Gemeente Utrecht voor een Buitengewoon Ambtenaar van de Burgelijke Stand. Jullie dienen hiervoor zelf contact op te nemen met de Gemeente Utrecht.

Informatie en reserveringen

Voor meer informatie, het maken van een afspraak (tijdens kantooruren) en voor de beschikbaarheid kun je op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met de afdeling Evenementen & Locatieverhuur Domtoren via 030-236 00 22 of per e-mail.

Download hier de algemene voorwaarden.