Kinderrondleiding in de herfstvakantie
Kinderrondleidingen Herfstvakantie

Tijdens de Herfstvakantie (15 t/m 23 oktober 2016) organiseert de Domtoren speciale rondleidingen voor kinderen in de leeftijd van vier tot tien jaar.

Deze herfstvakantie staat helemaal in het teken van themarondleidingen voor kinderen. Op zaterdag en zondag ga je mee terug in het verleden tijdens de rondleiding Jan de Bouwknecht. En op maandag t/m vrijdag gaan we Klokken Spelen!
  
De kinderrondleidingen vinden dagelijks plaats om 14.15 uur.  De kinderrondleiding duurt ongeveer 1¼ uur. Prijs: Kind t/m 12 jaar € 6,50 p.p./ Volwassene € 9,- p.p. Tijdens deze herfstvakantie zijn er geen reguliere kinderrondleidingen.

 

Jan de Bouwknecht

Een spannende reis terug in de tijd, speciaal voor kinderen! 

Het dagboek van Jan de Bouwknecht is gevonden! Jan werkte in de Middeleeuwen mee aan het bouwen van de Domtoren en heeft al zijn avonturen opgeschreven. En nu ga je mee op onderzoek uit met onze gids want hoe bouw je eigenlijk zo'n enorme, hoge toren? En dat zonder hijskraan, elektrische machines of andere moderne spullen? Ze hebben klokken ook boven weten te krijgen en de zwaarste klok weegt ruim 8000 kilo! Tijdens de rondleiding leer je alles over de bouw van de Domtoren en natuurlijk word je klim beloond met het mooiste uitzicht over Utrecht. De rondleiding wordt gegeven op 15, 16, 22 en 23 oktober.
 

 

Klokken Spelen!

Leer alles over de klokken van de Domtoren tijdens deze kinderrondleiding.

Tijdens deze themarondleiding leer je alles over de Domtoren en alle klokken die hier zijn. In de stad hoor je de klokken altijd spelen maar hoe werkt het eigenlijk. Wat is "vliegend" luiden? Hoe bespeelt de beiaardier de klokken van het carillon en hoe krijg je een zware klok van 8000 kilogram eigenlijk in beweging met alleen je spierkracht? Op al deze vragen en nog veel meer krijg je antwoord tijdens deze leuke en actieve rondleiding. En een rondleiding in de Domtoren zou niet compleet zijn zonder een bezoekje aan het hoogste punt! De rondleiding wordt gegeven op 17 t/m 21 oktober.


RESERVEREN
Reserveren voor de kinderrondleiding kan eenvoudig en snel via onze online ticketshop.

Data

15/10/2016 - 23/10/2016