Kinderrondleiding
Kinderrondleidingen

Op zoek naar een leuke rondleiding? Kijk eens naar onze speciale rondleidingen voor kinderen.

REGULIERE KINDERRONDLEIDING
Speciaal voor onze jonge bezoekers zijn er het hele jaar door kinderrondleidingen op zaterdag en zondag. De kinderrondleiding start om 14.15 uur. Ook in de schoolvakanties (regio midden) hebben wij dagelijks een kinderrondleiding. Deze rondleiding is voor het hele gezin leuk, leerzaam en ontzettend gezellig! En na afloop krijg je het enige echte Domtorendiploma!

Themarondleidingen voor kinderen
Iedere eerste zondag van de maand om 14.15 uur is er afwisselend een andere speciale thema-rondleiding. Wat dacht je van: Op zoek naar Sint Maarten of Klokken Spelen? Deze rondleidingen zijn geschikt voor kinderen van 4 t/m 10 jaar.


KLOKKEN SPELEN
Leer alles over de klok en de klepel, luiden en beieren!

In de Domtoren vervullen de klokken de belangrijkste rol. Eeuwenlang hebben de luidklokken het dagelijkse leven in de stad beheerst. Halverwege de toren hangen de grote luidklokken en op zeventig meter staat het eerbiedwaardige Hemony-carillon. De kinderen leren alles over de klokken, het luiden en het beieren.

Het kindercarillon
In de Egmondkapel staat een heus kindercarillon waarop de kinderen zelf mogen spelen. In de kapel zijn eveneens twee kleine luidklokken opgehangen. Hier kunnen de kinderen ook ervaren hoe het is om echte klokken te luiden. De gids neemt de groep vervolgens mee naar de grote luidklokken en het eeuwenoude carillon.


OP ZOEK NAAR SINT MAARTEN
Een spannende en leerzame ontdekkingstocht!

In de Michaëlskapel gaan de kinderen op zoek naar afbeeldingen van Sint Maarten, de beroemde beschermheilige van Utrecht. Via de Egmondkapel en de klokkenzolder komt de groep uit bij het carillon. Hier kunnen ze een klein orkest vormen en meespelen met de melodie.

Op de hoogste trans kunnen de kinderen uiteindelijk Sint Maarten herkennen, die al eeuwenlang als windvaan boven op de toren trouw de wacht houdt.

  • Inclusief Sint Maarten certificaat voor ieder kind!
  • Inclusief mogelijkheid voor kinderen om zich te verkleden als ridder of prinses!Op zoek naar een leuk idee voor een kinderfeestje?
Op aanvraag kunt u de kinderrondleiding en themarondleiding ook als privé-rondleiding boeken van maandag tot en met zaterdag tijdens de reguliere openingstijden.

  • Prijs: € 144,- t/m 24 personen. Vanaf 25 personen € 6,50 p.p. extra.