Kinderfeestje
Kinderfeestje

De Domtoren is één van de leukste uitjes van Utrecht! Boek een kinderfeestje en beklim met een privégids de hoogste kerktoren van Nederland beklimt. 

 • Prijs: € 144,- t/m 24 personen. Vanaf 25 personen € 6,50 p.p. extra. (max. aantal deelnemers: 40).  

Naast onze reguliere rondleiding kunt u er ook kiezen uit onderstaande kinderthema's. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden! 
 

 • KLOKKEN SPELEN 
  Leer alles over de klok en de klepel, luiden en beieren!

  In de Domtoren vervullen de klokken de belangrijkste rol. Eeuwenlang hebben de luidklokken het dagelijkse leven in de stad beheerst. Halverwege de toren hangen de grote luidklokken en op zeventig meter staat het eerbiedwaardige Hemony-carillon. De kinderen leren alles over de klokken, het luiden en het beieren.
  Het kindercarillon
  In de Egmondkapel staat een heus kindercarillon waarop de kinderen zelf mogen spelen. In de kapel zijn eveneens twee kleine luidklokken opgehangen. Hier kunnen de kinderen ook ervaren hoe het is om echte klokken te luiden. De gids neemt de groep vervolgens mee naar de grote luidklokken en het eeuwenoude carillon.
   
 • OP ZOEK NAAR SINT MAARTEN
  Een spannende en leerzame ontdekkingstocht!

  In de Michaëlskapel gaan de kinderen op zoek naar afbeeldingen van Sint Maarten, de beroemde beschermheilige van Utrecht. Via de Egmondkapel en de klokkenzolder komt de groep uit bij het carillon. Hier kunnen ze een klein orkest vormen en meespelen met de melodie. Op de hoogste trans kunnen de kinderen uiteindelijk Sint Maarten herkennen, die al eeuwenlang als windvaan boven op de toren trouw de wacht houdt.
   

Reserveren:

 • Reserveer uw kinderfeestje telefonisch via 030 236 00 10.
 • De kinderthemarondleidingen zijn geschikt voor kinderen van 4 tot 10 jaar. Reguliere rondleidingen zijn geschikt voor alle leeftijden.
 • Begeleiding van minstens één volwassene per tien kinderen is verplicht.

 •