Bereikbaarheid
Bereikbaarheid

De Domtoren is het middelpunt van Utrecht en zowel te voet als per (openbaar) vervoer eenvoudig te bereiken.

Bezoekadres

VVV Utrecht
Domplein 9
3512 JC Utrecht

Met het Openbaar Vervoer

Het Domplein ligt op circa 15 minuten loopafstand van het Centraal Station in Utrecht:
Vanaf de stationshal loop je door Hoog Catharijne richting het centrum en houdt je rechts aan, richting het Godebaldkwartier. Onderaan de roltrappen sla je links af en steekt je de Catharijnesingel over (grote verkeersader). 
Je loopt rechtdoor de stad in en na 200 meter ga je met de bocht mee naar rechts (je negeert de Mariastraat aan je linkerhand) en komt op de Mariaplaats. JE slaat linksaf de Zadelstraat in, de Domtoren is nu aan het einde van de straat zichtbaar. Voor kaartverkoop voor de Domtoren en souvenirs kan je terecht in het VVV Informatie Centrum, gevestigd aan de zijkant van het Domplein, op Domplein 9.

Je kan ook kiezen om Bus 2, Ringlijn Museumkwartier, te nemen vanaf het stadsbus station en uit te stappen bij halte Domplein. Voor meer reisinformatie klik hier.

Met de auto

Vanwege de (wisselende) werkzaamheden de komende maanden in en rondom Utrecht verwijzen wij je door naar de site van de Gemeente Utrecht voor de laatste up to date informatie. Op deze site vindt je ook een routeplanner. Het adres van parkeergarage Springweg is Strosteeg 83. Vanaf daar ligt het Domplein op 5 minuten loopafstand.

P+R

Een makkelijke manier om Utrecht met de auto te bereiken zonder parkeerproblemen is door je auto te parkeren bij één van de P+R locaties. Vanaf hier reist je snel, gemakkelijk én voordelig met de bus of de tram naar de binnenstad. Meer informatie over de dichtbijzijnde P+R locatie vindt je op slimutrechtin.nl.

Houdt bij je reis van en naar Utrecht rekening met wegwerkzaamheden en verkeershinder in de regio Utrecht. Kies een andere route, maak gebruik van het ov of vertrek een half uur eerder! Kijk op vanAnaarBeter.nl voor meer informatie.

Looproute naar Domplein vanaf parkeergarage Springweg

Vanuit de parkeergarage Springweg de uitgang Oudegracht nemen (trappenhuis achterzijde, steegje), op Oudegracht linksaf, door de winkelstraat (Lijnmarkt), eerste straat rechts en ziedaar: de Domtoren. De Domtoren is toegankelijk via het ontvangstgebouw dat is gevestigd op Domplein 21. Voor kaartverkoop voor de Domtoren en souvenirs kan je terecht in de winkel van het VVV Informatie Centrum, gevestigd aan de zijkant van het Domplein op Domplein 9.

Touringcars

Touringcarondernemers brengen met één rit meerdere bezoekers op hun plaats van bestemming. Dit routekaartje geeft een adviesroute naar de Domtoren.

Hou bij je reis van en naar Utrecht rekening met wegwerkzaamheden en verkeershinder in de regio Utrecht. Kies een andere route, maak gebruik van het ov of vertrek een half uur eerder! Kijk op vanAnaarBeter.nl voor meer informatie.